Kom in contact

Heeft u vragen over de mogelijke subsidies of wilt u een offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar met een passend advies.

Subsidie spouwmuurisolatie

Zoekt u naar mogelijkheden om uw woning energiezuiniger te maken, maar bent u bezorgd over de kosten? Dan is de subsidie spouwmuurisolatie precies wat u nodig heeft. Spouwmuurisolatie is een efficiënte manier om de energieprestatie van uw woning te verbeteren, en met de beschikbare subsidies wordt dit een nog aantrekkelijkere optie. In deze uitgebreide gids vertellen we u alles wat u moet weten over de verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de kosten van spouwmuurisolatie te verlagen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een spouwmuurisolatie subsidie?

Om in aanmerking te komen voor een spouwmuurisolatie subsidie, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Over het algemeen moet de woning die u wilt isoleren uw eigendom zijn en als hoofdverblijf dienen. Verder moeten de werkzaamheden uitgevoerd worden door een erkend bedrijf, zoals Spoed Isolatie. Ook zijn er vaak eisen verbonden aan het soort materiaal dat wordt gebruikt en de isolatiewaarde na het aanbrengen van de isolatie. Het is belangrijk om u grondig te informeren over de specifieke eisen van de subsidie, want deze kunnen variëren per gemeente of provincie en ook op nationaal niveau.

Welke subsidies kan ik krijgen voor het isoleren van de spouwmuur?

Als u overweegt om uw spouwmuur te isoleren, dan kunt u gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen. Hier een uitgebreid overzicht:

 

 • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE): De ISDE is een landelijke subsidie die woningeigenaren helpt bij het financieren van isolatiemaatregelen. Deze subsidie is niet alleen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, maar ook voor andere vormen van isolatie zoals vloer-, dak- en gevelisolatie.
 • Gemeentelijke en provinciale subsidies: Naast de landelijke ISDE-regeling, bieden veel gemeenten en provincies aanvullende subsidies aan. Deze bedragen en voorwaarden variëren per locatie, maar kunnen een belangrijk verschil maken in de totale kosten.
 • Energiebespaarlening: Hoewel dit geen subsidie is, maar een lening met een lage rente, kan de Energiebespaarlening een uitstekende manier zijn om de kosten van spouwmuurisolatie te financieren. U kunt tegen gunstige voorwaarden geld lenen om de isolatie van uw woning te betalen.

 

Het is aan te raden om contact op te nemen met Spoed Isolatie. Zij kunnen u adviseren over welke subsidies in uw situatie van toepassing zijn en hoe u deze het beste kunt aanvragen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor het isoleren van mijn spouwmuur?

De exacte bedragen van de subsidie voor spouwmuurisolatie kunnen variëren, maar hier zijn enkele richtlijnen om u een idee te geven van wat u mogelijk kunt verwachten:

 

 • ISDE-subsidie: Voor spouwmuurisolatie kunt u bij de ISDE-regeling een subsidie ontvangen die gebaseerd is op het aantal vierkante meters dat u laat isoleren. Op het moment van schrijven ligt dit bedrag bijvoorbeeld op €5 per m². Voor een woning waarbij 100 m² spouwmuur wordt geïsoleerd, zou dit een subsidie van €500 opleveren.
 • Gemeentelijke en provinciale subsidies: Deze bedragen verschillen per gemeente en provincie, maar het is niet ongebruikelijk dat er subsidies worden aangeboden die 20% tot 50% van de totale kosten dekken, tot een maximaal bedrag. Bijvoorbeeld een subsidie van 30% van de totale kosten met een maximum van €2000.
 • Energiebespaarlening: Hoewel dit een lening is en geen subsidie, kan deze optie u wel de mogelijkheid bieden om tot €25.000 te lenen tegen een zeer lage rente, specifiek voor energiebesparende maatregelen.

Hoe doe ik een ISDE-subsidie aanvraag?

Het aanvragen van een subsidie voor spouwmuurisolatie hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is belangrijk dat u weet welke stappen u moet volgen en welke documenten u nodig heeft. Hier leggen we stap voor stap uit hoe u een subsidieaanvraag voor uw spouwmuurisolatie kunt indienen:

 

 1. Oriënteer op beschikbare subsidies: Begin met het onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn. Dit kan een landelijke subsidie zijn, zoals de ISDE, maar vergeet ook niet te kijken naar eventuele lokale of provinciale subsidies. Raadpleeg de website van uw gemeente of provincie of neem contact op met een adviseur van Spoed Isolatie voor gedetailleerd advies.
 2. Controleer de voorwaarden: Elke subsidie heeft zijn eigen voorwaarden. Controleer zorgvuldig of uw woning en de geplande werkzaamheden voldoen aan de eisen van de subsidie die u wilt aanvragen.
 3. Verzamel de benodigde documenten: Voor het aanvragen van een subsidie heeft u meestal diverse documenten nodig, zoals facturen en betaalbewijzen van de uitgevoerde werkzaamheden. Soms is ook een energieprestatiecertificaat vereist. Spoed Isolatie kan u precies vertellen welke documenten u nodig heeft en u helpen om deze in orde te maken.
 4. Dien de aanvraag in: Zodra u alle benodigde documenten heeft verzameld, kunt u de subsidieaanvraag indienen. Dit gaat vaak via een digitaal formulier op de website van de verstrekker van de subsidie, zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of uw gemeente.
 5. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van de aanvraag zal de betreffende instantie uw aanvraag beoordelen. Dit kan enkele weken tot enkele maanden duren. U ontvangt vervolgens een bericht of uw aanvraag is goedgekeurd en voor welk bedrag u in aanmerking komt.
 6. Ontvang de subsidie: Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt het subsidiebedrag meestal direct op uw bankrekening gestort. In sommige gevallen ontvangt u eerst een voorschot, waarna het resterende bedrag volgt na afronding en goedkeuring van de werkzaamheden.
 7. Blijf in contact met uw isolatiebedrijf: Gedurende het gehele proces is het raadzaam om nauw in contact te blijven met uw isolatiebedrijf, zoals Spoed Isolatie. Zij hebben ervaring met subsidieaanvragen en kunnen u bij elke stap begeleiden en adviseren.

 

Het indienen van een spouwmuur subsidie aanvraag is dus een zorgvuldig proces, maar met de juiste voorbereiding en begeleiding hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Spoed Isolatie heeft ruime ervaring met het subsidieproces en staat voor u klaar om u stap voor stap te begeleiden bij het indienen van een succesvolle aanvraag, zodat u maximaal kunt profiteren van de financiële voordelen van spouwmuurisolatie.

Schakel Spoed Isolatie in voor uw spouwmuurisolatie!

Bij het isoleren van uw spouwmuur wilt u natuurlijk rekenen op professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Spoed Isolatie is dé expert op dit gebied en biedt u een volledige service, van het geven van advies tot het vakkundig uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden. Bovendien helpen we u graag met het aanvragen van de subsidie spouwmuurisolatie, zodat u zeker weet dat u maximaal profiteert van de beschikbare financiële steun. Kies voor comfort, energiebesparing en een duurzame toekomst – kies voor Spoed Isolatie!

“Heel Nederland helpen verduurzamen, samen worden we duurzaam”